14.02.2023 | 0 komentárov

STUDIÓ LOUNGEWEAR OČAMI MAGAZÍNU TOP FASHION

V októbrovom čísle časopisu Top Fashion si môžete prečítať príbeh značky Studió Loungewear slovami zakľadateľky a dizajnérky Natálie. Čo sa skrýva pod povrchom? Spoznajte nás bližšie. Celý rozhovor si môžete prečítať aj na našom blogu. 

 

 

Ako ste sa dostali k založeniu vlastnej značky?

Pred niekoľkými rokmi som založila Mon Art, značku dizajnových kabeliek. Je to doteraz môj srdcový projekt, nabrala som množstvo skúseností, naučila sa veľa o fungovaní výroby, materiáloch, komunikácií so zákazníkmi. Milujem dizajn, umenie vo všetkých podobách, módu a tak som postupom času začala tvoriť aj Studió Loungewear. Mám špecifický typ postavy a viem, aké náročné je nájsť kúsok v dobrom strihu, ktorý padne ako uliaty a je ušitý z kvalitného materiálu. Tak som sa rozhodla šiť najskôr pre seba. Bolo pre mňa rozhodujúce vytvoriť outfit, v ktorom sa cítim pohodlne počas dňa, dokáže ustáť moje rozlietané pracovné dni a aby som sa v ňom navyše cítila žensky – a tak vznikla tepláková súprava. Testovala som strihy, hľadala špičkový materiál – až vznikla prvá mini kolekcia basic padnúcich kúskov a s ňou Studió Loungewear.

 

 

Ako by ste opísali estetiku Studia Loungewear?

Značka Studio Loungewear je zameraná na pocit pohodlia s dávkou estetickej ženskosti, minimalizmu v dobre padnúcom strihu.

 

  

 

Čo je pre vás ideálnou voľbou na cestovanie a prácu z domu?

Menčestráky z našej novej kolekcie, jednoznačne. Je to netradičný mäkučký materiál, ktorý má v sebe nádych retra. Je to kúsok, ktorému sme ani nemuseli robiť promo, predbehli nás úžasné recenzie našich klientiek a ďalšie sa hneď začali dopytovať.

 

  

 

Ako si predstavujete pri návrhoch vašu zákazníčku?

V návrhoch nechávam veľký kus seba. Premýšľam, čo by sa hodilo žene, ako som ja – bežnej, ktorá chodí do práce, na prechádzku do prírody, na kávu do mesta, stretáva sa s priateľmi, športuje a v každej tejto chvíli sa chce cítiť pohodlne, krásne, žensky.

 

  

 

Udržateľnosť je jedným z hlavných pilierov Studió Loungewear. Ako vyberáte materiály a s kým spolupracujete na výrobe?

Udržateľnosť je jeden z hlavných pilierov značky Studió Loungewear. Materiály vyberám veľmi pozorne, prototypy najskôr sama dlhodobo testujem. S tímom nakupujeme lokálne a aj v rámci EÚ, podmienkou je certifikát kvality. Veľké percento materiálov, s ktorými v dielni pracujeme, sú organickej kvality. Navyše, kúsky z kolekcie musia do seba dokonale zapadnúť a vytvoriť celok – jednoducho kombinovateľnú kapsulu na niekoľko sezón. Čo sa týka môjho podieľania sa na výrobe – nemám vyštudovanú odevnú školu, mala som rozbehnutú kariéru v korporátnom biznise, no rozhodla som sa splniť si sen – venovať sa práci, ktorá ma napĺňa. Výroba kúskov Studió Loungewear prebieha pod mojím drobnohľadom v dielni v Žiline. Mám skúsené krajčírky v tíme, ktoré dokážu realizovať moje nápady do finálnej podoby len zo skice papiera. Bez nich by to nešlo a mrzí ma, že je to remeslo, ktoré z mladých ľudí už pomaly nikto nechce robiť. Strih a ušitie kúskov, ako sú naše je zdĺhavý proces a hotová veda. Kvalitu práce spoznáte hneď, keď si danú vec oblečiete.

 

  

 

Momentálne fungujete ako online store, plánujete v budúcnosti aj kamenný obchod alebo showroom?

Vzľadom na spoločensko-ekonomickú situáciu u nás i vo svete zodpovedne zvažujem ďalšie kroky. Značka napreduje, máme spokojné zákazníčky – čo je pre mňa prvoradé. Najbližšie investície budú do dielne, aby sme zlepšili technológiu výroby, chcem investovať do ľudí, materiálov aj do vývoja e-shopu. Za pozlátkom a peknými fotkami na sociálnych sieťach sa skrýva veľa tvrdej práce celého tímu.

 

Odkaz na celý článok tu: https://www.top-fashion.sk/laska-k-jednoduchosti-a-prirode

0 komentárov

Napíšte svoj komentár