26.03.2023 | 0 komentárov

CENA BAVLNY BY NEMALA OVPLYVŇOVAŤ DIZAJNÉRSKY TVORIVÝ PROCES

Nuž táto doba prináša mnohé úskalia asi v každom odvetví a u nás to nie je inak. Moje posledné myšlienky smerujú k téme tvorby a cien materiálov. Milé naše dievčatá, určite ste si všimli, že kúsky sú o pár eur drahšie v porovnaní s minulým rokom a to nielen u nás. Sme za transparentnú komunikáciu a v tomto článku by som rada vysvetlila dôvody prečo je tomu tak. Covid pandémia zapríčinila celú zmesku chaosu a všetci výrobcovia sme boli postavení pred nejasnú situáciu.

Zdražovanie, Studió Loungewear a iné malé značky 

Materiály, ktoré boli objednané meškali a niektoré látky neprišli vôbec. Dodávatelia nám nedokázali priamo odpovedať ohľadom dostupnosti látok a komponentov, otázka časového hľadiska bola ešte viac nedohľadne. Ale to bol iba začiatok a ešte sme netušili aké dôsledky bude mať tento proces pre celý výrobný sektor a výnimkou nebola ani naša dielňa Studió Loungewear, kde pre vás vyrábame vaše milované kúsky. Cena materiálov rapídne stúpla a chcene či nechcene, museli sme sa zamyslieť nad otázkou, či vôbec má zmysel tvoriť.

 

 

Úprimne povedané, nápadov máme plné vrece, ale sú to nápady, ktoré sa dajú premietnuť do predajných vecí? Vo vzduchu visela otázka s neznámou odpoveďou a problém, nad ktorým sa bolo nutné zamyslieť. Pri niektorých kúskoch, ktoré nosím v hlave musíme pribrzdiť, pretože s ohľadom na niekoľko násobný nárast cien látok je nutné sa zamyslieť nad finálnou cenou hotového výrobku. A tá sa v niektorých prípadoch dokáže vyšplhať naozaj vysoko. V našej produkcii sa majoritne zameriavame na výrobu z bavlny, ktorá je naším kľúčovým materiálom a práve táto textília si zažila na trhu za posledné 2 roky poriadnu "horskú dráhu". Organický mäkučký materiál využívame aj pri tvorení teplákových súprav Tennessee N°5 alebo našich tričiek, či mušelínových kúskov.

 

   

 

Komplexné zdražovanie textílií, bavlny nevynímajúc je dôsledkom globálnej situácie svetových producentov vlákien, ktorá priamo podlieha reguláciám na spoločenskej a politickej scéne. Reč je predovšetkým o najväčšom producentovi textílií s prívlastkom najľudnatejšej krajiny na sveta, akou je Čína. V konečnom dôsledku globálnej situácie, ktorá priniesla rapídny nárast cien sme sa museli rozhodnúť. Budeme pokračovať v tvorbe naďalej a má zmysel prinášať nové veci  aj v týchto podmienkach?

 

   



Dostať nápad zo skice papiera do reálnej podoby stojí samozrejme čas a istú dávku námahy. Tento tvorivý proces je niečo, čo nás napĺňa radosťou, neskutočne nás baví a o to viac, keď máme možnosť čítať vaše spokojné renezie a vidieť emóciu, ktorú nám týmto prejavujete. Aktuálne všetci z nás cítia, že doba v ktorej sme sa ocitli nie je ľahká a my v sebe nosíme vďačnosť, že nás podporujete aj v týchto chvíľach. Tvoríme naďalej a veríme, že sa vám kúsky z budúcich kolekcií budú páčiť, budeme aj naďalej čítať vaše spokojné recenzie a za celý tím Studió Loungewear úprimne ďakujeme, ste úžasné dievčatá! heart

0 komentárov

Napíšte svoj komentár